Ivan Zornada

Odvjetnik | Partner
Ivan Zornada

Ivan je kvalificirani odvjetnik i partner u odvjetničkom društvu Krehić & Partneri, s primarnim fokusom na savjetovanje klijenata o širokom spektru pitanja iz domene općeg korporativnog prava i korporativnih transakcija.

U svakodnevnom poslu savjetuje domaće i inozemne klijente o mnogim pravnim aspektima njihova poslovanja u Hrvatskoj, bilo da se radi o novim investicijama ili već dobro uhodanim društvima. Naši klijenti ga prepoznaju kao mirnog, autoritativnog i konstruktivnog savjetnika fokusiranog na nalaženje kolaborativnih rješenja koji će osigurati da se transakcije provedu brzo i efikasno.

Uz to, Ivan je član grupe koja se bavi pitanjima pravne usklađenosti te savjetuje klijente o regulatornim zahtjevima hrvatskog i europskog zakonodavstva. U tom djelu svog rada, Ivan poseban naglasak stavlja na pitanja vezana uz zaštitu osobnih podataka (GDPR) i regulaciju tržišta lijekova i medicinskih proizvoda.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje je bio među 1% najboljih studenata svoje generacije te je dobitnik nekoliko akademskih priznanja. Prije nego se pridružio našem odvjetničkom društvu, Ivan je proveo šest godina radeći kao vježbenik, a potom i odvjetnik, u jednom od vodećih odvjetničkih društava u srednjoj i istočnoj Europi.

Preuzmite .vcf kontakt u telefonski imenik
Područja djelovanja
Naš pravni tim za bankarsko i financijsko pravo ima značajnog iskustva u svim područjima transakcijskog bankarstva, uključujući raznovrsna financiranja i refinanciranja, sindicirane kredite, klasične i alternativne oblike restrukturiranja, sekuritizaciju te transakcije vezane za prijenose i izdvajanje portfelja, kao i spajanja i pripajanja u sektoru financijskih i reguliranih usluga.
Savjetujemo klijente u pitanjima strukturiranja i restrukturiranja investicija, prijenosa poslovanja, spajanja društava, podjele društva, prekogranična spajanja i pripajanja, u zajedničkim pothvatima, uključujući osnivanja, korporativno upravljanje, prava manjinskih članova, rješenje zastoja u pregovorima te izlazak iz članstva.
Možemo pomoći klijentima da maksimaliziraju upotrebu osobnih podataka u raznim bazama podataka i sustavima, uz sigurnost da postupaju u skladu s relevantnim propisima o zaštiti privatnosti.