Tarja Krehić

Odvjetnica | Partnerica
Tarja Krehić

Tarja je glavna partnerica u Krehić & Partneri i odvjetnica s više od 20 godina uspješne odvjetničke prakse. Tarja ima opsežno iskustvo u pružanju sveobuhvatnih pravnih savjeta brojnim međunarodnim i domaćim klijentima. Stručnjakinja je za  korporativno pravo, M&A, bankarstvo i financije, tržišno natjecanje i regulativu, s posebnim naglaskom na zaštitu podataka/GDPR i usklađenost. Također ima dugogodišnje industrijsko znanje u telekomunikacijama, IT/ICT-u, turizmu i energetici.

Tarja je klijentima pružala konkretna rješenja najizazovnijih pravnih problema korporativnog i trgovačkog prava u širokom spektru industrija, od klijenata koji istražuju mogućnosti ulaganja do onih koji pokreću, razvijaju i/ili restrukturiraju društava u Hrvatskoj. Vodila je i upravljala timom odvjetnika u Wolf Theiss Zagreb, pokrivajući regionalne M&A transakcije diljem Hrvatske i širom srednje i istočne Europe, u visoko reguliranim industrijama kao što su bankarstvo, osiguranje, energetika i telekomunikacije. Tarja je svoju odvjetničku karijeru započela u Hrvatskom Telekomu (član Deutsche Telekom Grupe) gdje je stekla dragocjeno iskustvo u telekomunikacijama i njegovom regulatornom pravnom okviru, kao i u korporativnom pravu, M&A i  pravu tržišnog natjecanja.

Tarja je stekla titulu magistrice pravnih znanosti na Duke Law School u SAD-u, kao stipendistica američke Vlade kroz program „Ron Brown Fellowship” alumnija, a titulu diplomiranog pravnika na Pravnom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu, Hrvatska. Tarja je predsjednica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji i ugledna autorica vodećih pravnih profesionalnih platformi, poput IBA i Legal 500.

Tarja govori hrvatski, engleski i njemački.

Preuzmite .vcf kontakt u telefonski imenik
Područja djelovanja
Naš pravni tim za bankarsko i financijsko pravo ima značajnog iskustva u svim područjima transakcijskog bankarstva, uključujući raznovrsna financiranja i refinanciranja, sindicirane kredite, klasične i alternativne oblike restrukturiranja, sekuritizaciju te transakcije vezane za prijenose i izdvajanje portfelja, kao i spajanja i pripajanja u sektoru financijskih i reguliranih usluga.
U našem odvjetničkom društvu imamo iskustva s pravom tržišnog natjecanja, koje se svake godine značajno proširuje zahvaljujući doprinosu našeg predanog odvjetničkog tima.
Savjetujemo klijente u pitanjima strukturiranja i restrukturiranja investicija, prijenosa poslovanja, spajanja društava, podjele društva, prekogranična spajanja i pripajanja, u zajedničkim pothvatima, uključujući osnivanja, korporativno upravljanje, prava manjinskih članova, rješenje zastoja u pregovorima te izlazak iz članstva.
Možemo pomoći klijentima da maksimaliziraju upotrebu osobnih podataka u raznim bazama podataka i sustavima, uz sigurnost da postupaju u skladu s relevantnim propisima o zaštiti privatnosti.
Temeljito istraživanje pravnih poslova ciljnog društva s naglaskom na pojedina područja, sa stupnjem detaljnosti prema zahtjevu klijenta, od “red flag” izvještaja do opisnih izvještaja.