Ozren Kobsa

Odvjetnik | Partner
Ozren-Kobsa-01

Ozren je partner u odvjetničkom društvu Krehić & Partneri, gdje vodi tim specijaliziran za bankarstvo i financije, tržišta kapitala, stečajno pravo i restrukturiranje te specijalne situacije. Licencirani je hrvatski odvjetnik s više od 12 godina iskustva u području bankarstva i financija. Od definiranja strategija i rješavanja kompleksnih regulatornih pitanja do vođenja pregovora i izrade samih dokumenata, Ozren sudjeluje u svakodnevnom pravnom savjetovanju za vodeće nacionalne i međunarodne financijske institucije i korporacije, od Fortune 500 do lokalnih tvrtki.

Ozren pruža stručnu pravnu podršku kreditorima i dužnicima na velikom spektru financijskih transakcija – bilo prekograničnih ili koje uključuju više jurisdikcija bilo na lokalnoj razini – uključujući, među ostalim, financiranje akvizicija, financiranje s financijskim polugama, projektno financiranje, financijski aranžmani osiguranih robom, grupna restrukturiranja, postupci pred jedinstvenim sanacijskim odborom (SRB), povećanje regulatornog kapitala (uključujući AT1), izdanje obveznica, nuđenje upakiranih investicijskih proizvoda (PRIIP), postupci izvanredne uprave, stečajni postupci, itd.

Osim toga, Ozren ima snažan fokus i na EU regulativu i savjete vezane uz bankarstvo, financije, obračunavanje (close-out netting), derivate i transakcije tržišta dužničkog i vlasničkog kapitala, kao i fintech. Nedavno je Ozren bio angažiran na izradi novog hrvatskog zakona o pokrivenim obveznicama te izmjenama i dopunama zakona o prisilnoj likvidaciji kreditnih institucija. Autor je hrvatskog ISDA netting mišljenja i ISDA collateral mišljenja.

Prije nego što se pridružio odvjetničkom društvu Krehić & Partneri, Ozren je proveo više od pola desetljeća kao voditelj lokalnog B&F i CM tima u najviše rangiranom odvjetničkom društvu u CEE regiji. Godine 2021. bio je upućen u Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) kao pravni stručnjak.

Preuzmite .vcf kontakt u telefonski imenik
Područja djelovanja
Naš pravni tim za bankarsko i financijsko pravo ima značajnog iskustva u svim područjima transakcijskog bankarstva, uključujući raznovrsna financiranja i refinanciranja, sindicirane kredite, klasične i alternativne oblike restrukturiranja, sekuritizaciju te transakcije vezane za prijenose i izdvajanje portfelja, kao i spajanja i pripajanja u sektoru financijskih i reguliranih usluga.
Savjetujemo klijente u pitanjima strukturiranja i restrukturiranja investicija, prijenosa poslovanja, spajanja društava, podjele društva, prekogranična spajanja i pripajanja, u zajedničkim pothvatima, uključujući osnivanja, korporativno upravljanje, prava manjinskih članova, rješenje zastoja u pregovorima te izlazak iz članstva.
Naš tim čine vješti i predani odvjetnici koji pomažu klijentima u raznim postupcima pred sudovima svih razina u državi kao i pred arbitražnim sudištima na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Pomažemo u pitanjima glede javnih i privatnih ponuda, dizajniranju i provedbi struktura pripajanja listanih društava, zastupajući interese klijenata pred regulatorima.