Ana Romić

Odvjetnička vježbenica
Ana-Romic_400x400

Ana je odvjetnička vježbenica, fokusirana primarno na trgovačko i statusno pravo, pravo zaštite osobnih podataka i digitalno pravo. Ana je, naime, nakon diplome Pravnog fakulteta u Zagrebu 2020. godine, završila i međunarodni LL.M. na Sveučilištu u Regensburgu u Njemačkoj, gdje se imala prilike upoznati s njemačkim pravnim sustavom, s posebnim naglaskom na pravu društava, trgovačkim pravom te pravom zaštite osobnih podataka. Prije nego nam se Ana pridružila u Odvjetničkom društvu, radila je kao in-house pravnica u vodećem njemačkom trgovačkom lancu.

Ana tečno govori hrvatski, engleski i njemački jezik.

Područja djelovanja
Savjetujemo klijente u pitanjima strukturiranja i restrukturiranja investicija, prijenosa poslovanja, spajanja društava, podjele društva, prekogranična spajanja i pripajanja, u zajedničkim pothvatima, uključujući osnivanja, korporativno upravljanje, prava manjinskih članova, rješenje zastoja u pregovorima te izlazak iz članstva.
Pružamo sve vrste pomoći, od usklađenosti i svakodnevnih pitanja ljudskih resursa do konkretne radno pravne pomoći u transakcijama i parnicama.
Možemo pomoći klijentima da maksimaliziraju upotrebu osobnih podataka u raznim bazama podataka i sustavima, uz sigurnost da postupaju u skladu s relevantnim propisima o zaštiti privatnosti.